Παύση κάθε δίωξης στο Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Εκείνοι έχουνε τους νόμους, εμείς έχουμε την Αλληλεγγύη

%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b7

Τον Οκτώβρη του 2011 η εργοδοσία στα φροντιστήρια Μπαχαράκη απολύει τον συνάδελφο Γ. Παπαγιάννη για συνδικαλίστικους λόγους. Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών και αλληλέγγυος κόσμος υπερασπιζόμενοι τον απολυμένο διεκδικον την επαναπρόσληψη και τα δεδουλευμένα του, με αφίσες, κείμενα και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από τα φροντιστήρια.

Η εργοδοσία από την πλευρά της όλα αυτά τα χρόνια, έχει προβεί σε εξώδικα, μηνύσεις, συλλήψεις, προσαγωγές και ασφαλιστικά μέτρα. Αυτή τη στιγμή αν και έχει πλεον καταβάλλει όλα τα δεδουλευμένα που 5 χρόνια αρνιόταν να δώσει, συνεχίζει την επίθεση με δικαστικές διώξεις που επέφεραν καταδικαστικές αποφάσεις σε 3 μέλη του ΣΜΕΘ για “ηθική βλάβη”,ζητώντας την καταβολή 12.000 ευρώ, την ποινή 200 ευρώ για ευρώ για κάθε ανάρτηση/διανομή φυλλαδίων/ αφισών και την “απαγόρευση συναθροίσεων που διαταράσσουν την επαγγελματική λειτουργία του φροντιστηρίου”! Χαρακτηριστικό για το ρόλο της δικαιοσύνης, είναι το γεγονός ότι μόλις οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν, βρέθηκε ένας “ανεξάρτητος” δικαστής να επιστρέψει στον εργοδότη όλο το ποσό που αναγκάστηκε να δώσει.

Το χτύπημα της εργοδοσίας στα μέλη του ΣΜΕΘ αποτελεί χτύπημα στον καθένα που διεκδικεί στους χώρους της δουλειάς του ή οργανώνεται μέσα από το σωματείο του. Οι εκδικητικές και συκοφαντικές κινήσεις από τα αφεντικά οφείλουν να απαντιούνται δυναμικά, μέσα από ένα εργατικό κίνημα βάσης με οριζόντιο χαρακτήρα, σαφή χειραφετητικά χαρακτηριστικά και μακριά από την αφρόκρεμα των γραφειοκρατών συνδικαλιστών (πχ ΕΚΘ).

 ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *